Over ons

In 2016 is de maatschap Bewindvoering Wolvega opgericht. De twee maten, Peter Groen en Jaco van der Wal, wilden hun krachten bundelen om zo samen sterk te staan.

Peter en Jaco zijn beide benoembaar als bewindvoerder. Beiden noemen wij ons financiële hulpverleners omdat wij beiden werken vanuit de visie dat u geholpen moet worden bij geldzorgen.
Persoonlijke aandacht, betrokkenheid, vertrouwen en professionaliteit staan daarbij centraal. Samen met Bewindvoering Wolvega staat u sterker.

Peter Groen:

“Als mede-partner van Bewindvoering Wolvega in het kort iets over mijzelf. Ik ben sinds enkele jaren werkzaam in de bewindvoering maar kom oorspronkelijk uit de bank- en incasso wereld. Daar kwam ik veel mensen tegen die worstelden met hun financiën; vaak nog niet eens door hun eigen schuld.  De redenen waren erg uiteenlopend. Van echtscheiding, ontslag, verslaving, mensen die niet goed met geld kunnen omgaan tot dementie. De gevolgen van deze omstandigheden zijn meestal erg ingrijpend. 

Deze ellende deed mij besluiten om het roer om te gooien en de situatie voortaan van de andere kant te benaderen. Tenslotte weet ik als geen ander hoe de financiële wereld in elkaar steekt.

Met bovenstaande motivatie heb ik een studie tot bewindvoerder gevolgd waarna de rechtbank heeft vastgesteld dat ik als professioneel bewindvoerder benoembaar ben.”  

Jaco van der Wal:

“Net als Peter heb ik jaren gewerkt in de financiële dienstverlening, maar de commerciële inslag van de banken stond mij steeds meer tegen. Er was minder aandacht voor de mens en dat is wat ik belangrijk vind.

In 2012 ben ik in de bewindvoering begonnen en heb ik alle werkzaamheden gedaan die er in het vak voorkomen. Ik heb veel ervaring opgedaan met problematische schulden en daarnaast heb ik mij altijd verdiept in de diverse ziektebeelden die voorkomen bij klanten ( ADD,ADHD, PDD-NOS, Borderline, etc). "

Werkgebied

Wolvega ligt heel centraal aan de A32. Binnen een straal van circa 50 km vind je Leeuwarden, Groningen, Zwolle en Assen. U kunt ons dan ook vinden in een groot deel van Friesland, Groningen, de Kop van Overijssel en Drenthe. Maar ook de Noordoostpolder ligt om de hoek.

kaartje
Enkele gemeente waar wij veel werken zijn:
Weststellingwerf
Ooststellingwerf
Heerenveen
Smallingerland
Opsterland
Sudwest Fryslan
Achtkarspelen
De Friese Meren
Leeuwarden
Steenwijkerland
Meppel
Noordoostpolder